Omsmelten oude sieraden

Omsmelten oude sieraden

Omsmelten oude sieraden

Heb je nog oude gouden sieraden liggen; een ring, ketting, oorbellen, broche of armband? Of heb je sieraden uit een erfenis? Heb je een sieraad dat je niet mooi vindt? Of misschien is een sieraad kapot of ontbreekt er iets? Of vind je het niet draagbaar? Weet dan dat je deze kunt hergebruiken (omsmelten) om er vervolgens een nieuw en uniek stuk van te maken.

Recyclen / hergebruik sieraden

Het grote voordeel is dat je geen materiaal hoeft aan te schaffen en dat je er een uniek, persoonlijk eigen sieraad van kunt laten maken. De emotionele waarde van het oorspronkelijk sieraad blijft hierdoor bewaard en er ontstaat een uniek design sieraad met een nieuw verhaal. Uit ervaring weet ik dat dit heel bijzonder is.

Gouden-bicolor-hanger-met-diamant

Hoe werkt ‘Van oude sieraden nieuwe maken’

  1. Afspraak plannen bij goudsmid Marita van Oorschot
  2. Check van het goudgehalte. Bespreken mogelijkheden met aangeleverde goud; ‘Wat kan wel?’ en ‘Wat kan niet?’ Eerste ideeën nieuwe ontwerp bespreken
  3. Indicatie van de kosten
  4. Ontwerpen bespreken
  5. Offerte
  6. Maken uniek nieuw sieraad
  7. Indien gewenst tussendoor bespreken
  8. Eventueel edelstenen zetten en sieraad afwerken
  9. Het sieraad is klaar

Hergebruik oude sieraden

Wat ook tot de mogelijkheden behoort is het verwerken van bijvoorbeeld een deel van het oude sieraad in een nieuw sieraad. Denk bijvoorbeeld aan de edelstenen of de gravering.  Of het aanpassen van een trouwring naar een hanger voor een ketting. Oude sieraden kunnen op veel verschillende manieren worden verwerkt in een nieuw sieraad.

Ben je benieuwd wat er mogelijk is met de sieraden die je toch niet meer draagt? Met het omsmelten van oude sieraden? Of het hergebruik ervan? Neem contact met me op, dan plannen we een afspraak in, bespreken we jouw wensen en bekijken we wat er mogelijk is met jouw sieraden. Dan creëren we samen een nieuw dierbaar sieraad dat past bij jou en uniek is.

Marita