Over Marita

Welkom in mijn online atelier

Ik ben Marita van Oorschot, edelsmid van beroep. Een ambachtelijk vak, en voor mij, de ideale combinatie tussen creativiteit en techniek. Elk ontwerp begint op een leeg vel papier en uiteindelijk ontstaat er een uniek sieraad. Mijn creativiteit kan ik perfect kwijt in dit prachtige vak.

Eigen stijl

Als edelsmid kun je heel kunstzinnig te werk gaan of kiezen voor ambachtelijk traditioneel. Ik vind het leuk hier mijn eigen weg in te vinden. Waarbij ik meestal kies voor de traditionele kant. Ik houd van eerlijke vormen en lijnen, geen tierlantijnen. Stijlvolle ontwerpen die de tijd doorstaan, die een erfstuk voor de toekomst zijn.

Kwaliteit

De kwaliteit van mijn sieraden laten het eerlijke verhaal zien. Er is niks verborgen; elk onderdeel, elke zijde, elke edelsteenplaatsing is goed doordacht. Specialistisch werk zoals handgraveren en het zetten of terugplaatsen van edelstenen doe ik zelf, in mijn eigen atelier. Zo is de kwaliteit van mijn sieraden gewaarborgd. Elk sieraad is tot in detail afgewerkt, alles is mooi. Sieraden die meer dan een leven lang meegaan, dat is voor mij de standaard.

Nieuwsgierig naar mijn eigen collectie of wil je graag weten of ik ook voor jou het perfecte persoonlijke sieraad kan maken? Aarzel dan niet en neem contact met me op, ik ontvang je graag in mijn echte atelier waar je een kijkje in de werkplaats kunt nemen en we samen jouw wensen bespreken.

Marita

Ervaring

Ik leerde het vak aan de Vakschool voor Edelsmeden in Amsterdam, waar ik in 1997 afstudeerde. Ik heb gewerkt in een atelier waar alleen unieke handgemaakte sieraden werden gemaakt maar ook in reparatie ateliers. Hierdoor heb ik veel ervaring in alle facetten van het vak edelsmeden. In 1999 startte ik mijn eigen atelier waar ik in 2017 startte met de vormgeving van mijn eigen collectie sieraden. In 2009 opende ik mijn nieuwe moderne atelier en vanaf dat moment werk ik fulltime in mijn eigen goudsmederij. Een droom die werkelijkheid werd.

Persoonlijk sieraad

Het maken van persoonlijke sieraden doe ik ook erg graag. Vanuit een idee, een herinnering of een voorbeeld ontwerp ik een uniek en persoonlijk sieraad. Hiervoor gebruik ik soms oude sieraden die worden omgesmolten of ik verwerk elementen van een bestaand sieraad in het nieuwe sieraad. Zo ontstaat er een uniek stuk, vaak van grote emotionele waarde. Het is altijd erg bijzonder hier onderdeel van uit te mogen maken.