Gedenksieraden

Gedenksieraden

Gedenksieraden

Een gedenksieraad is een mooie en tastbare herinnering aan een overleden dierbare. Een gedenksieraad kun je altijd bij je dragen. Zo heb je het idee dat degene die je helaas moet missen toch dichtbij is. Een sieraad als herinnering aan een overledenen is zeer persoonlijk en kan op vele manieren worden vormgegeven.

Je kunt voor het gedenksieraad oude sieraden of erfstukken gebruiken. Of trouwringen op een andere manier vormgeven, met bijvoorbeeld behoud van de inscripties. Het is zelfs mogelijk om as en/of een vingerafdruk van de overledene te verwerken in jouw persoonlijke sieraad.

Gebruik erfstukken

Zijn er oude sieraden of erfstukken? Dan bestaat de mogelijkheid deze om te smelten. Het goud wordt dan hergebruikt in een nieuw uniek sieraad. Zo ontstaat er een bijzonder en uniek handgemaakt sieraad van de erfstukken. Bij Marita van Oorschot kunt u terecht voor een persoonlijk ontwerp zodat het sieraad een erfstuk voor de toekomst wordt.

Geelgouden hanger van 2 trouwringen - gedenksieraad - van edelsmid Marita van Oorschot
Geel en witgouden trouwring met vingerafdruk en diamanten - gedenksieraad - van edelsmid Marita van Oorschot
Geelgouden hanger van trouwring met as - gedenksieraad - van edelsmid Marita van Oorschot

Veranderende trouwringen

Trouwringen symboliseren vaak de meeste emotionele waarde. Zeker wanneer ze van je ouders of grootouders zijn. De trouwringen van overleden dierbaren worden meestal bewaard als tastbare herinnering.

Deze ringen kunnen op diverse manieren veranderd worden tot een zeer bijzonder sieraad. Het kan een ring blijven, of een heel ander sieraad worden. Dit alles eventueel met behoud van inscripties en in combinatie met andere sieraden.

Verwerken as en/of vingerafdruk

Het is ook mogelijk om een klein beetje as van de overledene in een sieraad te verwerken. Dit kan zowel zichtbaar (in hars) als onzichtbaar (in afgesloten holle ruimte). Zo draag je een klein stukje van die persoon die je moet missen bij je.  Ook is het mogelijk om een vingerafdruk te verwerken in jouw unieke sieraad.

Mocht je dit graag willen, laat dit dan tijdig weten aan de begrafenisondernemer. Hij of zij kan dan zorgen voor een vingerafdruk (liefst met inkt of een wasbol) of een klein beetje as (in een buisje of zakje).

Meer weten over de mogelijkheden

Wil je graag meer weten over uniek vormgegeven gedenksieraden? Neem contact met me op, dan plannen we een afspraak in, bespreken we jouw wensen en bekijken we wat er mogelijk is. Dan creëren we samen een uniek dierbaar gedenksieraad als tastbare herinnering.

Marita