Eigen collectie

Eigen collectie

Marita's eigen collectie

Ontwerpen, creëren en smeden… Mijn eigen collectie sieraden is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor vormen. Ik ontdekte dat door het combineren van strakke vormen er prachtige organische vormen ontstaan.

Ideeën voor nieuwe ontwerpen ontstaan eigenlijk overal. Ik zie een vorm waar ik van onder de indruk ben. Dit blijft hangen in mijn hoofd en komt uiteindelijk tot leven achter mijn werkbank. Werken aan mijn eigen collectie vanuit volledige creatieve vrijheid. Ik vind het heerlijk!

Nieuwsgierig naar mijn eigen collectie? Deze bestaat inmiddels uit vijf verschillende sieraden lijnen: Tubed, Luna, Wired, Scoop en Embrace. Lees meer over het ontstaan van de collecties.

Er zijn 5 sieraden lijnen

Exclusieve sieraden

in lage oplage gemaakt

Het ontwerp voor deze sieradenlijn is afgeleid van stapels buizen. Telkens als ik dit ergens zag bleef ik er over nadenken, als een hersenspinsel in mijn hoofd.

Door het spelen met de vormen / lijnen en het creëren van een 3-D effect ontstond de ‘Tubed’ sieraden collectie. Er is een rechte en schuine versie, beiden even spannend en verrassend om te zien.

Het grappige van deze collectie is dat het idee ontstond toen ik een met de hand geborduurde kerstkaart ontving. Ik raakte gefascineerd door het lijnenspel en het feit dat er met rechte lijnen toch rondingen ontstaan.

Een spannend en gek concept dat ik heb omgezet naar sieradenlijn Wired. Kenmerkend door zijn rechte lijnen, ronde vormen en soms asymmetrische vormgeving.

Het idee voor de Luna collectie zat al meer dan 15 jaar in mijn hoofd. Een sieradenlijn die aan 2 kanten draagbaar is. Aan alle kanten even mooi maar anders. Geen plat design maar een bolvorm met ruimte. De uitsnedes in de ronde vorm laten een maanvorm ontstaan waarnaar de collectie uiteindelijk is vernoemd.

De voorkant van het sieraad verraad al dat de achterzijde er anders uitziet. Het is een spannende combinatie van gematteerd en glanzend, van sierlijk met de hand uitgestoken lijnen en van bijzonder (gekleurde) diamanten. Luna is de sieradencollectie met 2 voorkanten.

Strakke vormgeving in een toch soepel vallend sieraad, dat omschrijft collectie Scoop. Als de schoepen van een molenrad verspringen de lijnen steeds een stukje. Het is een wat groffer design waarbij vierkante buisjes een rond sieraad vormen.

Opvallend is het in kleur contrasterende deel, zwart tegen zilver en mat tegen glanzend. Het geeft deze sieradenlijn zijn zo kenmerkende uitstraling. Strak modern en toch opvallend sierlijk.

Deze collectie is geïnspireerd op een omhelzing, op ronde vormen. Heel persoonlijk en warm. Zoals wanneer je iets vast wilt houden omdat het belangrijk is. Kenmerkend voor de Embrace collectie is het gebruik van zilver in combinatie met ronde vormen.

Elk sieraad in deze lijn heeft een rond element; in de vorm van een cirkel, zirkonia of (hematiet) bolletje. In de Embrace collectie is dit opvallende deel ook altijd in een contrasterende kleur of afwijkend materiaal uitgevoerd. Een sierlijke en zeer draagbare collectie die je omarmt.